INNEHÅLL FRÅN MERRELL – VÄRLDENS LEDANDE TILLVERKARE AV HIKINGSKOR

Gå säkert i vinter – här är skorna som klarar alla underlag

Tycker du om att gå och vandra på vintern – men känner dig osäker på grund av skiftande underlag?
Nu lanserar skotillverkaren Merrell en ny vinterkollektion där du kan välja mellan tre olika typer av sulor, varav en har isdubbar för att ge maximalt grepp.
– Vi vill erbjuda säkra och sköna skor för alla tillfällen. Vår målsättning är att fler ska komma ut och upptäcka hur härligt det är att vandra på vintern, säger Adam Svensson, Merrells nordiska marknadschef.

Upptäck Merrells nya vinterkollektion här – fyra modeller med tre olika typer av sulor:

>> Till damkollektionen

>> Till herrkollektionen

Hikingtrenden växer sig allt starkare. Allt fler upptäcker hur enkelt och avkopplande det är att ge sig ut i skog och mark för att vandra.

Men för de allra flesta är det här en vår-, sommar- och höstaktivitet. Under vintern kurar vi gärna ihop oss i soffan och håller oss inomhus. Enligt en färsk undersökning tillbringar majoriteten av svenskarna mindre än en timme om dagen utomhus under årets kallaste månader.

– Det är jättesynd, konstaterar Adam Svensson. Vi vet alla hur bra vi mår av att komma ut i friska luften, få dagsljus och röra oss. Dessutom är naturen ofta som vackrast på vintern och det går att vandra på helt nya ställen om marken är hård eller täckt av snö.

– Även om vi ser att allt fler upptäcker tjusningen med vintervandring, vill vi att ännu fler ska göra det.

Sätt vintern i rörelse

Under parollen ”Sätt vintern i rörelse” lanserar Merrell nu en ny skokollektion för vår kallaste årstid. Ambitionen är att kyla, snö och is aldrig ska behöva stoppa någon från att vara aktiv under vintern.

I den nya kollektionen ingår fyra skomodeller som utrustats med tre olika typer av yttersulor. Och det är främst sulorna och dess olika karaktärer som är den stora skillnaden mot tidigare skokollektioner.

Vi vill erbjuda vinterskor för olika smaker och inriktningar. Småbarnsföräldrar vill kanske ha bästa möjliga grepp för att springa upp och ned i en pulkbacke, medan äldre helst av allt vill känna sig trygga trots isigt underlag under en vinterpromenad. För dem har vi nu en sula som är utrustad med isdubbar, berättar Adam Svensson.

Viktigt tänka på säkerheten

Just säkerheten är viktig att tänka på när vi väljer vinterskor. Faktum är att tre av fyra olyckor som drabbar fotgängare beror på dålig snöröjning och halkbekämpning. Och ju äldre en fotgängare är, desto större är risken att råka ut för en allvarlig skada, enligt statistik från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Det är förstås tråkigt och lite skrämmande att det är på det här viset. Men vi hoppas att våra nya skomodeller som är utrustade med isdubbar kan vara ett litet bidrag till att fler får uppleva skönare och säkrare promenader, säger Adam Svensson.

Vinterversion av testvinnaren

Merrell är världens största tillverkare av hikingskor och deras modeller blir ofta hyllade för sin komfort och mångsidighet. Nu senast var det Utemagasinet som utsåg modellen Moab Speed till ”Bäst i test” med motiveringen att skon känns stabil, trygg och följsam.

Vinterversionen av Moab Speed heter Moab Speed Thermo och är, liksom övriga vinterkängor, högre i skaftet och utrustad med kraftfullare foder. Lägg därtill att gummiblandningen i sulan är mjukare för att ge ett bättre grepp i vinterföre samt att alla modeller är tillverkade av återvunnet material.

– En modern vintersko ska vara lätt att ta på sig och smidig att röra sig i, fullt jämförbar med vanliga sneakers i hög kvalitet. Vårt mål är att skapa sköna, snygga och funktionella skor för alla tillfällen, säger Adam Svensson.

Upptäck Merrells nya vinterkollektion här – fyra modeller med tre olika typer av sulor:

>> Till damkollektionen

>> Till herrkollektionen

Läs mer

Vintervandring – så hakar du på den nya trenden

Superäventyraren Annelie Pompe: Så förbereder du dig för små och stora utmaningar

Mer än bara en hikingsko – här är hemligheten bakom testvinnaren