INNEHÅLL FRÅN MERRELL – VÄRLDENS LEDANDE TILLVERKARE AV HIKINGSKOR

Vintervandring – så hakar du på den nya trenden

Kolla väderprognosen, ta på dig varma kläder och se till att ha rätt kängor på fötterna. Sen är det bara att ge sig ut och vandra – att det är vinter är bara en fördel.
– Naturen är ofta som vackrast på vintern. Dessutom går det att vandra på helt nya ställen om marken är hård och täckt av snö, säger Adam Svensson, Nordisk marknadschef på Merrell.

Upptäck Merrells nya vinterkollektion här – fyra modeller med tre olika typer av sulor:

>> Till damkollektionen

>> Till herrkollektionen

Intresset för hiking, eller vandring, har vuxit under flera år för att formligen explodera under pandemin. Många har fått chansen att upptäcka hur skönt, avkopplande och enkelt det är att uppleva naturen i sin närhet.

Så här långt har det för de flesta handlat om att vandra på bar mark. Men nu upptäcker allt fler att vandring i vinterföre ger minst samma rika upplevelse. Marken är ofta hårdare, luften krispigare och landskapet vackrare.

– Så länge man inte tvingas plumsa i djupsnö går det alldeles utmärkt att ge sig ut på kortare och längre utflykter på vintern. Det handlar bara om att vara rätt förberedd, konstaterar Adam Svensson.

Så förbereder du dig

Rätt förberedelser är avgörande för en lyckad vandring, framför allt om den sker vintertid. Adam Svensson ger här fyra tips på vad som är bra att tänka på inför vintervandringen.

1. Rätt skor. Se till att vara utrustad med vinterkängor som är lätta att röra sig i, är varma och sköna samt har bra dämpning och, framför allt, bra grepp. En vintersko ska helst ha högt skaft, fleecefoder samt vara vattentät.

2. Rätt kläder. Titta alltid på väderprognosen innan du ger dig ut. Tänk på att vädret ofta slår om snabbare under vintern än vid andra årstider. Klä dig gärna i flera lager så att du kan ta av och på kläder beroende på hur temperaturen skiftar.

3. Rätt proviant. Oavsett om du planerar att gå kort eller långt är det både bra, gott och mysigt att ta med sig mat och dryck eller tilltugg. Se bara till att packningen inte blir tyngre än nödvändigt.

4. Säkerheten. Titta på väderprognosen, meddela någon anhörig vilken sträcka ni planerar att gå och se till att mobilbatteriet är fulladdat. Undvik svaga isar och tänk på att mobilens batteri snabbare blir urladdat när det är kallt ute. Ta därför gärna med dig ett extra batteri.

Lanserar ny vinterkollektion

Merrell är världens största tillverkare av hikingskor och deras modeller blir ofta hyllade för sin komfort och mångsidighet. Inför den här vintern lanserar den amerikanska skotillverkaren en ny kollektion som består av fyra skomodeller som utrustats med tre olika typer av yttersulor.

Och det är främst sulorna och dess olika karaktärer som är den stora skillnaden mot tidigare/jämfört med tidigare kollektioner.

– Vi vill erbjuda vinterskor för olika smaker och inriktningar. Den som planerar att vandra där det enbart är hård mark och snö behöver en typ av sula, den som ofta går där det är riktigt isigt behöver förmodligen vår nya sula med isdubbar, säger Adam Svensson.

Lika smidiga som sneakers

Merrells vinterkängor är alltid vattentäta, utrustade med högre skaft och kraftfullare foder. Lägg därtill att gummiblandningen i sulan är mjukare för att ge ett bättre grepp i vinterföre samt att alla modeller är tillverkade av återvunnet material.

– En modern vintersko ska vara lätt att ta på sig och smidig att röra sig i, fullt jämförbar med vanliga sneakers i hög kvalitet. Vårt mål är att skapa sköna, snygga och funktionella skor för alla tillfällen. En klumpig sko får aldrig bli ett hinder för att ta sig ut, säger Adam Svensson.

Upptäck Merrells nya vinterkollektion här – fyra modeller med tre olika typer av sulor:

>> Till damkollektionen

>> Till herrkollektionen

Läs mer

Skicka in dina gamla Merrell-skor som återanvänds till nya skor

Gå säkert i vinter – här är skorna som klarar alla underlag

Superäventyraren Annelie Pompe: Så förbereder du dig för små och stora utmaningar

Mer än bara en hikingsko – här är hemligheten bakom testvinnaren